Kettupilli motonet

Petopillit | Motonet Oy

Petopillit ; Flextone Dying Rabbit petopilli 12,90 € ; Flextone All-N-One Boned Up petopilli 16,90 € ; Flextone Buck Collector Plus petopilli 29,90 €.

Tuoteryhmä: Petopillit

Houkutuspillit | Motonet Oy

Motonetin pilleillä puijaat niin lintuja kuin petoeläimiä ja muuta riistaa. Osta meiltä varispilli, teeripilli, pyypilli, sorsapilli, kanadanhanhipilli, …

MAD Mity Mouse Coaxer petopilli | Motonet Oy

Erittäin helppokäyttöinen ja hyvin käteen istuva, vedenpitävä houkutuspilli. Pilli toimii parhaiten lyhyillä etäisyyksillä, silloin kun kohde on saatu ensin …

Vinkit ketun pillitykseen – metsovaruste.fi

Kettupilli Nordik Predator Pre-Tuned. Houkutuspilli on kehitetty Pohjoismaiden olosuhteissa tapahtuvaan petoeläinten houkuttelupyyntiin.

Houkuttimet | Karkkainen.com verkkokauppa

Nordik Predator kettupilli. Tuotteen hinta erikseen ostettuna: 29,00 €. Vertaile.. Lisää ostoskoriin. Näytä vertailu.

Houkuttimet haastavat metsästäjää

Houkuttelupyynti on jännittävää ja kiinnostavaa. Se tuo sopivasti haastetta metsästykseen, kun täytyy opetella tuntemaan eläinten käyttäytymistä ja yrittää houkutella ne tiettyyn paikkaan. Apuna tässä pyyntilajissa toimivat erilaiset houkuttimet.

Oikeastaan houkuttelupyynti on hyvin vanha asia. Kautta aikojen ihmiset ovat houkutelleet saaliseläimiä matkimalla niiden ääniä. Nykyisin käytetään äänten lisäksi erilaisia hajusteita, houkutuskuvia ja ruokintaa. Houkuttelua voi tehdä myös muun metsästyksen yhteydessä, esimerkiksi hirvijahdissa.

Jos metsällä haluaa kokeilla houkuttelupyyntiä, täytyy aluksi opetella uusia asioita. Etukäteen pitää tutkia alueita, joissa saalistettavat eläimet liikkuvat. Metsällä ollaan hiljaa, tarkkaillaan ja kuunnellaan. Pikkuhiljaa eläimet uskaltautuvat tutkimaan mahdollista kutsuääntä tai houkuttelevaa hajua.

Houkuttelupyynti vaatii kärsivällisyyttä ja sitkeyttä. Lisäksi metsästäjän tulee olla hyvin naamioitunut, jotta ei omalla olemuksellaan säikäytä eläintä tiehensä. Tämä onkin yksi ero esimerkiksi perinteiseen hirvenmetsästykseen, jossa on turvallisuuden vuoksi tärkeää, että metsästäjä tulee nähdyksi.

Houkuttelupyynnin tavallisimmat välineet
Pillit ovat yleisiä houkuttimia. Niillä voi muodostaa juuri tietyn saaliseläimen houkutteluun sopivan äänen. Pillivaihtoehtoja on siis olemassa erilaisia, kuten kaurispilli, kyyhkypilli, sorsapilli tai teeripilli. Myös ketun ja supikoiran houkutteluun on olemassa omat houkutuspillit.

Pillitys on tehokas pyyntitapa houkuttelussa. Sen apuna toimivat hyvin myös erilaiset houkutuskuvat, joita voi käyttää syöttinä. Tavallisesti houkutuskuva esittää saaliin ruokaa, mutta esimerkiksi lintumetsällä voidaan käyttää linnun näköisiä syöttejä. Tällä tavoitellaan sitä, että lintu lähestyy lajitoveriaan sosiaalisessa mielessä tai lisääntymistarkoituksessa.

Hajusteet kuuluvat myös houkuttelupyynnin välineisiin. Ne ovat hyvin suosittuja USA:ssa, josta ne ovat tulleet myös Eurooppaan ja Suomeen. Esimerkiksi urospeuran virtsan tuoksu on hyvin käytetty, sillä se houkuttelee syksyn kiima-aikana kilpailevia uroksia metsästäjän luo.

Ruokinta on vanha tapa houkutella eläimiä esiin. Erityisesti talvella, jolloin ravintoa on muuten heikosti saatavilla, ruoka vetää eläimiä puoleensa. Peuroille ja hirville käytetään myös nuolukiviä, jotka sisältävät niiden tarvitsemaa suolaa, vitamiineja ja hivenaineita.

Houkuttimet sopivat myös luontokuvaajalle
Houkuttelupyynnin viehätykseen kuuluu se, että eläintä voi tarkkailla rauhassa ja pohtia, sopiiko eläin ammuttavaksi vai ei. Tämä säästää eläimiä myös turhilta kuolemilta.

Houkuttimia eivät käytä ainoastaan metsästäjät. Ne sopivat luontokuvaajienkin käyttöön. Useat kuvaajat käyttävätkin haaskoja ja muita houkuttimia saadakseen kuvauskohteen lähelle.

Houkuttimien käyttö metsällä on yleistynyt, koska eläinten tarkkailuun liittyy oma viehätyksensä. Suomessa on myös olemassa erilaisia yhteisöjä, jotka jakavat tietoa tästä pyyntitavasta. Esimerkiksi Houkuttelupyynti.fi-sivustolta saa hyvin vinkkejä ja apua pyyntiin.

Erilaiset houkuttimet voi tilata nettikaupasta. Kärkkäisen verkkokaupassa on valikoima pilleistä ja torvista aina ravintoon ja syötteihin. Jos siis houkuttelupyynti viehättää, kannattaa tarkistaa verkkokaupan valikoima.

Houkutushajusteet, -kuvat ja -pillit metsästykseen – asejaera.fi

Nordik Fox Heat kettupilli – Petopillit – 7350049400921 – 3. NORDIK PREDATOR … Alces The Original kettupilli – Petopillit – 7340143716233 – 1.

Pyypilli | tokmanni.fi

Pyypilli edulliseen hintaan Tokmannin verkkokaupasta. Toimitus 2–5 arkipäivää. Tutustu ja tilaa!

Houkutuskuvat ja -pillit Metsästykseen – Sissos.fi

16,90 €. Heti omasta varastosta 1 kpl. Tuotteet lähetetään 1-2 arkipäivässä. Faulk’s PSC-18 kettupilli – Houkutuspillit – 051101000352 – 2. Faulk’s …

Kettupillit – Korpimetso.com

Petoeläinten houkutuspillit ja kettupillit nopealla toimituksella | korpimetso.com

Kettupillit. Kettupillit. Laaja valikoima erilaisia houkutuspillejä pienpedoille, Laadukkaat ja hyväksihavaitut kettupillit Dan Thompson, verminator, nordik, …

Petoeläin houkutuspillit verkkokaupastamme nopeasti! Laaja valikoima erilaisia houkutuspillejä pienpedoille, Laadukkaat ja hyväksihavaitut kettupillit Dan Thompson, verminator, nordik, reese outdoors

Keywords: kettupilli motonet